TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 17. 01. 2011

Jak si nahrát profilovou fotku?

Katka27

Původní Sebekoučink

0 %
0 kg 12 kg

Již zhubnuto: 0 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 3294
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133256.07 km
Kolo: 66076.10 km
Cvičení: 5531 h 10 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

Katka27

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

sport vhodný na hubnutí

29. 08. 2011

Pořád tady pročítám sporty vhodné na hubnutí a nejen zde, ale i na internetu. Někde se píše, že zumba není vhodná, že je vysoko nad tepovkou na hubnutí, někde zase píšou, že je na hubnutí a tvarování výborná atd.
Já si myslím, že je to celkem jedno. Vždyť se říká, že hubnutí je ze 70% hlavně díky stravě a ze 30% díky pohybu. A přece každý pohyb je dobrý. Když budu kombinovat více druhů, tak to přece nevadí, jeden je na formování, tvoření svalů, druhů na hubnutí, některé podporují spalování atd. Takže podle mě jakýkoliv pohyb je vhodný!!!
Já sama chci od tohoto týdne začít kombinovat více sportů - jednak pravidelně dvakrát týdny chodím do posilovny, kde nejdříve jedu 30 min na orbitraku a pak cvičím na strojích, doma mám taky orbitrak - tak občas u telky, cvičím s Jillian, od zítřka budeme chodit s přítelem jednou týdně na squash, dokud bude hezky tak kolo, potom spinning, na zumbu taky občas ráda zajdu a od září bych chtěla chodit i na tancování latinsko-amerických tanců pro ženy na hubnutí.
Takže si myslím, že když to takto budu různě kombinovat, střídat, přece mě to nemůže ublížit!!! Ale musí mě to podpořit v hubnutí pomocí stravy!!!! :-)
Hodnocení (9 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

31. 08. 2011 06:36
Tak včera jsem byla poprvé na squashu, sporttestter jsem sice neměla, ale nepřišlo mi, že by mi tep lítal nějak vysoko. Hodně jsem se potila, ale dýchat i mluvit jsem přitom mohla normálně. Takže to podle mě není tak špatné na hubnutí!
29. 08. 2011 17:48
Výborně, to je přesně ono! Jen si hlídej, ať nelapáš moc po dechu - to už jsi ve vyšší tepovce, a střídej a zkoušej. A ani té posilovny se bát nemusíš, pevné tělo vypadá vždycky líp a svaly taky víc spotřebují, takže se ti zvýší bazál. Jen je pravda, že občas, hlavně ze začátku, to může vypadat, že nehubneš, jak říká Ankora. Ale výhody převažují:-)
29. 08. 2011 17:47
V jednom dílu Jste to co jíte Ing. Havlíček Zumbu tvrdě kritizoval, že se při ní nehubne, ale jak nám naše cvičitelka vysvětlila, tak my cvičíme tzv. fázový trénink, kdy se střídají rychlejší a pomalejší skladby (myslím, že to tak je většinou všude). Takže není třeba se Zumby bát !!! Zkoušela jsem to i se sporttesterem a průměrný tep jsem měla cca 110. Při nejrychlejší "kovbojské" mi vyskočil na 176, ale při ní se asi opravdu vyplavují endorfíny, protože mne hrozně moc baví.
29. 08. 2011 17:16
Akékoľvek hýbanie sa telu prospieva. Bez debaty! Len niektoré je na chudnutie lepšie ako iné. Napríklad ja nemám dobré skúsenosti s posilovňou. Chodila som kedysi pol roka, zo začiatku som aj kilo dve schudla, ale po čase sa to zastavilo a začala som asi naberať svaly a v konečnom dôsledku to vyzeralo, že priberám. No možno by to bolo teraz lepšie, keďže už viem, že je treba k výdaju aj primeraný príjem...
29. 08. 2011 14:26
Mě když nějaký sport baví, moc o tepovce nepřemýšlím. Možná bych měla, ale myslím, že kdybych zjistila, že zrovna nemám tu ideální, stejně toho nenechám... trocha endorfinů mi za to taky stojí. : ))) S každým pohybem navíc se člověk cítí víc fit... teda u mě to tak je. Jo a taky míň hřeším s jídlem, když víc cvičím. Pokud máš zdravé klouby, nemělo by ti žádné cvičení uškodit, jak píšeš. Takže, ať ti to dlouho vydží- ten tvůj elán!
29. 08. 2011 13:49
nemyslím to tak, že všechny ty sporty budu dělat každý týden zaráz, ale střídat to, kromě posilky, která je pravidelně 2xdo týdne, k tomu budu přídávat jednou squash, nebo zumbu nebo spinning. Abych měla 4x do týdne kromě cvičení s Jill doma i jiný pohyb.
29. 08. 2011 13:39
Teda, aby jsi ten maraton zvládla.Duležité je aby tě pohyb bavil.Pak ti ublížit nemuže.Já mám kombinaci orbitreku doma a stepaerobicu v tělocvičně.Příležitostně kolo a brusle.
29. 08. 2011 12:13
myslím, že při takovémhle kombinování se výsledky určitě dostaví. Na jednu stranu je určitá tepová hranice, kdy spaluješ tuky, ale na druhou stranu při vyšším objemu svalů se pálí tuky rychleji, takže všechno má něco do sebe, otázka je, jestli chceš vypadat jako rambo anebo být štíhloučká bez efektu pekáče buchet na břiše.
29. 08. 2011 11:57
Na HEATU mi instruktor říkal, že neí důležité pořád koukat na tep. Že je nejdůležitější, když je průměrná tepovka v té správné hranici.
29. 08. 2011 11:47
Zumbu jsem měřila, měla jsem jen 5 minut nad tepovku, jinak celý zbytek ve spalovací frekvenci. Tak si myslím, že je vhodná. :-) Ale možná to je individuální, chtělo by to změřit si.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři